Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοτικά Συμβούλια

2024 05 28 ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ : ΠΟΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 

Μονοθεματικό ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για την ανάπλαση του Σκοπευτηρίου

2024 04 16 Προϋπολογισμός & Τεχνικά έργα 2024

​Η θέση της δημοτικής παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό & τα τεχνικά έργα 2024 εκφρασμένη από τον επικεφαλής Μιλτσακάκη Μιχάλη


Κατόπιν αιτήματος της ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΉΣ για μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για την ενημέρωση των πολιτών στα θέματα της διεκδίκησης της πλατείας “Παναγίτσας” από το νομικό πρόσωπο του ναού και για την πορεία της ανάπλασης των πλατειών


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΛΤΣΑΚΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4/1/2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου του 2024 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής.
Το νέο αντιδημοκρατικό πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα με βάση το οποίο θα λειτουργούν τα συμβούλια από την 1η Γενάρη, δυσκολεύει την εκπροσώπηση για τους συνδυασμούς της μαχόμενης ανατρεπτικής Αριστεράς δείχνοντας ότι το σύστημα θωρακίζεται και από αυτή την πλευρά για να υλοποιεί την πολιτική του χωρίς παρεμβολές.
Ταυτόχρονα, αυξάνει την απόσταση της λαϊκής βούλησης από τη σύνθεση των συμβουλίων σε συνδυασμό με το όλο νομικό, οικονομικό, θεσμικό, πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας περιφερειών και δήμων, καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται για τοπική «αυτοδιοίκηση», καταρρίπτει τις αυταπάτες για φιλολαϊκή πολιτική μέσω δήμων και περιφερειών.
Για τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η πάλη για την κατάργηση του αντιδημοκρατικού καλπονοθευτικού νόμου Βορίδη και όλου του αντιδραστικού πλαισίου της λειτουργίας περιφερειών και δήμων αποτελεί βασικό ζητούμενο και στη νέα περίοδο.
Η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Ανυπόταχτης Καισαριανής Μιχάλη Μιλτσακάκη
«Θα ήθελα να κάνω και μία μικρή τοποθέτηση αφού πω πρώτα καλησπέρα σε όλες και όλους καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή χρονιά !
Να πω ότι εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στην διαδικασία της ψηφοφορίας ούτε θα καταθέσουμε πρόταση για την δημοτική επιτροπή. H θέση μας είναι γνωστή και από την προηγούμενη φορά.
H Νέα Δημοκρατία με αυτές τις εγκυκλίους που εξέδωσε αλλά και με την επέκταση του νόμου Βορίδη αλλά και του νόμου Θεοδωρικάκου ουσιαστικά καθιστά ακόμη πιο αντιδημοκρατικό το πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων και από αυτή την άποψη επειδή έχουμε μία θέση αρχών- δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα ούτε με τις προτάσεις που γίναν- θα απέχουμε από την ψηφοφορία για τις δύο αυτές επιτροπές.
Τώρα να πω και κάτι που έχει να κάνει με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου:
Εμείς είμαστε ενάντια σε μία λογική διαχειριστικού τύπου, με ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή αυτού του αντιδημοκρατικού πλαισίου και στο επόμενο διάστημα με όσες δυνάμεις μας αντιστοιχούν και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και εκτός στα πλαίσια του κινήματος στο πολιτών και του λαϊκού κινήματος, θα παλέψουμε να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας για την λειτουργία των Δήμων.
Ο νόμος Θεοδωρικάκου έκανε τη μειοψηφία πλειοψηφία στο όνομα της κυβερνησιμότητας, ενώ τώρα έχουμε επέκταση αυτής της πολιτικής αντίληψης και πρακτικής όπου έχουμε το δήμαρχο που ουσιαστικά είναι ο απόλυτος άρχοντας.
Εξακολουθεί το δημοτικό συμβούλιο να μην παίζει τον καθοριστικό ρόλο αλλά η Δημοτική Επιτροπή (σε αντικατάσταση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) για τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της πόλης και επίσης το σύστημα απ’ ό,τι βλέπουμε θωρακίζεται μάλιστα υπάρχουν και προβλέψεις μέσα που λένε ότι σε περίπτωση που ανεξαρτητοποιηθεί κάποιος ή κάποια και βρίσκεται στη θέση είτε του προεδρείου είτε της δημοτικής επιτροπής ταυτοχρόνως να χάνει και την ιδιότητα του.
Επομένως αναγκάζονται οι άνθρωποι που ακόμη κι αν έχουν μία διαφορετική πολιτική έκφραση να συμμορφώνονται με την γενική κατάσταση η οποία υπάρχει προκειμένου να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.
Άρα λοιπόν εμείς δεν θα συμμετάσχουμε.
Σας ευχαριστώ»


Η δήλωση-πολιτικός όρκος του δημοτικού συμβούλου της Ανυπόταχτης Καισαριανής Μιχάλη Μιλτσακάκη στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου την Κυριακή 17/12/2023.

“Ορκίζομαι στη τιμή και στην συνείδησή μου, ότι από την θέση του δημοτικού συμβούλου θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με ανιδιοτέλεια τα δικαιώματα των κατοίκων του δήμου Καισαριανής ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα, θρήσκευμα, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό.
Δεσμεύομαι να αναδείξω μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα των λαϊκών ανθρώπων και της νεολαίας της πόλης μας, ότι θα υποστηρίξω τις διεκδικήσεις τους για μια πόλη και μια ζωή που μας αξίζει.
Θ αγωνιστώ για μια πραγματική λαϊκή αυτοδιοίκηση, όπου θα αποφασίζουν για την ζωή τους και το μέλλον τους οι ίδιοι οι πολίτες. Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων των περιφερειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στον δήμο –επιχείρηση, στην υποβάθμιση –ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών , την εμπορευματοποίηση της πόλης και την καταστροφή του περιβάλλοντος.”

Είναι ώριμο όσο ποτέ να υπάρξει απόλυτος διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία και ο καθένας να ασχολείται με «τα του οίκου του».


Κοινωνικό συσσίτιο


Η δημοτική αρχή παραχωρεί τις υπηρεσίες του δήμου στις ΚΟΙΝΣΕΠ


Παραχώρηση του γηπέδου “Κρητικόπουλος” στην ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ


Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του δήμου


Κατάθεση αιτήματος συζήτησης για τα αιτήματα πολιτών :
Λειτουργία παιδικής χαράς Ομηρείου & Βουτζά
​Κατάληψη πεζοδρομίων από αυτοκίνητα στην οδό Τσάφου


Η τοποθέτησή μας για το Σκοπευτήριο και αήθης επίθεση του Δημάρχου


Παραχώρηση για τουλάχιστον 5 χρόνια δύο παιδικών χαρών στον ΣΠΑΥ


Τεχνικά έργα πρόγραμμα “Α. Τρίτση”


Δημοτικά τέλη


Κέντρα δια βίου μάθησης