Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέσεις

2023_7_21 ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση με επικεφαλής τον δάσκαλο Μιχάλη Μιλτσακάκη θα δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη 2023.

Στην εκδήλωση- απολογισμό της τετραετούς δράσης της Ανυπόταχτης Καισαριανής το Σάββατο 1 Ιούλη, παρουσιάστηκε η δράση της κίνησης τόσο απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής του κου Βοσκόπουλου, όσο και απέναντι στην αντεργατική-ακροφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έγινε αναφορά στη δράση της εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίως όμως στα όσα μέτωπα η κίνηση συμμετείχε μαζί με τους πολίτες έξω από αυτό, καθώς και στα κινήματα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό: ισοσκελισμένοι αντιλαϊκοί προϋπολογισμοί, ελαστική εργασία-έλλειψη προσωπικού, κατάργηση υπηρεσιών του Δήμου (γυμναστήριο, δημοτική συγκοινωνία), ελεύθεροι χώροι ( κατάληψη πεζοδρομίων, ΣΒΑΚ κ.α.) πρόσβαση και ελεύθερη κίνηση ανάπηρων, γονιών με καρότσια, ηλικιωμένων, πολιτών) με έμφαση στην ιδιοποίηση της πλατείας Παναγίτσας από την εκκλησία, στην Επιτροπή διεκδίκησης της πλατείας Παναγίτσας, στο Σκοπευτήριο και στην προσπάθεια υπαγωγής του σε χορηγούς και ιδρύματα, στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, στην αυταρχική στάση του Δήμου στην περίοδο της καραντίνας.

Αναφορά έγινε στον Υμηττό και στην προστασία του, στην νέα περιφερειακή, στην επικείμενη ανάπλαση της Πλατείας Καισαριανής που μειώνει περαιτέρω τον χώρο για τους πολίτες και σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τις πολιτικές του Δήμου για το περιβάλλον, καθώς και στην προσπάθεια να υπάρξει με τη συμμετοχή των πολιτών κίνημα ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών και αποτελεσμάτων μέσα από ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων υποταγμένο στις λαϊκές ανάγκες στον αντίποδα Δήμου-ΕΕ-κυβέρνησης ΝΔ.

Κριτική υπήρξε και στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται στην κατασκευή οικιών για πλούσιους και ενοικίασης για τουρίστες Airbnb, στα ακριβά ενοίκια και στην καταστροφή που ήδη επιφέρει η τουριστικοποίηση και η υπαγωγή της πόλης στους εργολάβους και την επιχειρηματικότητα που καταστρέφει την ιστορική μνήμη, γιγαντώνει την τσιμεντοποίηση και διώχνει τους κατοίκους της πόλης μας, κυρίως τους νέους.

Συμμέτοχος σε όλα αυτά υπήρξε και ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κος Μαζαράκης ο οποίος θα εκφράσει στο Δήμο την κυβέρνηση με δική του παράταξη χωρίς μεγάλες διαφορές από τη Δημοτική Αρχή.

Αναφορά υπήρξε και στις πρωτοβουλίες που συμμετείχε η Ανυπόταχτη Καισαριανή όπως οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, για κατάργηση του λοκ νταουν και το άνοιγμα του Σκοπευτηρίου.

Τονίστηκε η συμβολή της κίνησης στη σύγκρουση με την καταστολή και τις απαγορεύσεις, στην πάλη ενάντια στους νόμους Βορίδη-Θεοδωρικάκου που έκαναν την μειοψηφία πλειοψηφία και τα δημοτικά συμβούλια νεκροταφεία των λαϊκών αναγκών, στην αντίθεση στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών, στις προσπάθειες για τη διάσωση του Υμηττού, στην πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στην πάλη ενάντια σε φασισμό-ρατσισμό- εθνικισμό και στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, καθώς και στον αγώνα των λαών για την επιβολή της ειρήνης.

Κριτική ασκήθηκε και στη διαχειριστική πολιτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία εξακολουθεί να στηρίζει τις μνημονιακές αντιλαικές πολιτικές που άσκησε ως δημοτική αρχή σπέρνοντας με την πράξη της αυταπάτες για τον ρόλο του τοπικού κράτους που είναι οι δήμοι,ενώ σε βασικά μέτωπα όπως η διεκδίκηση της πλατείας Παναγίτσας ( που επι της θητείας της το 2017 την ιδιοποιήθηκε η εκκλησία) ήταν παντελώς απούσα.

Αναφορά έγινε και στην «Συνεργασία Πολιτών» και στην «Όμορφη Πόλη» (Πρώτη φορά Καισαριανή) για τον «άτυπο» ρόλο συνδιοίκησης που είχαν τα προηγούμενα χρόνια μια που ψήφιζαν 9,5 στα 10 τα θέματα που έφερνε η Δημοτική Αρχή.

Η «Συνεργασία Πολιτών» επισφράγισε αυτή της την πρακτική με τη συμμετοχή της στη παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ενώ η «Όμορφη Πόλη» με ένα ακραία αντιλαϊκό περιεχόμενο θεωρεί ότι μπορεί να κάνει τα ίδια αλλά καλύτερα από τον κο Βοσκόπουλο.

Τονίστηκε ότι στο ίδιο αντιλαϊκό μπλοκ ανήκει και η ανύπαρκτη τα προηγούμενα χρόνια «Καισαριανή Δημιουργία» η οποία αποτελεί κομμάτι της μνημονιακής διαχείρισης του Δήμου και εκπροσωπεί το κατασκευαστικό τοπικό κεφάλαιο.

Η Ανυπόταχτη Καισαριανή θα δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών με πλήρες ψηφοδέλτιο για να ακουστεί η φωνή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των κινημάτων, της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων, για τη λαϊκή αυτοοργάνωση και αυτοδιοίκηση.

Περήφανοι για την ιστορία της πόλης μας, για τους αγώνες της ενάντια στον φασισμό, τη φτώχεια και τις αιτίες που τα γεννούν, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να ξαναγίνει η ανυπόταχτη Καισαριανή και ο λαός της πρωταγωνιστής.

Κόντρα στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια προτάσσουμε τη συλλογική πάλη και την αξιοπρέπεια.\

Για την κοινωνία των αναγκών μας.

Για να πιάσουν οι αγώνες μας τόπο.

Για να νικήσουμε!

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 11 υποψήφιες/υποψήφιοι. Θα παρουσιαστούν σε επόμενη ανακοίνωση.

 

2023_7_20 ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σε ανακοίνωση του Σύριζα Καισαριανής υπήρξε αναφορά σε επιστολή/απάντηση της Ανυπόταχτης Καισαριανής σε κείμενο που της στάλθηκε από το Σύριζα Ανατολικής Αθήνας.
Για την ενημέρωση του λαού της πόλης μας δημοσιεύουμε την απάντησή μας.
“Προς το Σύριζα Ανατολικής Αττικής 20/12/2022
Αγαπητές/ Αγαπητοί ,
Σχετικά με το κείμενο-πρόταση που μας στείλατε μετά από διεξοδική συζήτηση καταλήξαμε στα εξής:
1. Δεν υπάρχει κοινή πολιτική βάση για εκλογική και άλλου τύπου συμπόρευση στο Δήμο ή οπουδήποτε αλλού με το κόμμα του Σύριζα
2. Δεν αποτελεί πολιτική στρατηγική ή τακτική επιλογή για μας η σύμπηξη, η συμμετοχή, η συνδιαμόρφωση και ένταξη σε προοδευτικά, δημοκρατικά, αντινεοφιλελεύθερα και άλλου τύπου αστικά μέτωπα.
3. Η Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση ανήκει στο ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και είναι εχθρική στρατηγικά στον αριστερό κυβερνητισμό, στην διαχείριση των Δήμων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Νάτο, στον καπιταλισμό στο σύνολό του.
4. Απορρίπτουμε την υποταγή στις εθνικές αστικές στρατηγικές και τασσόμαστε με τον κόσμο της εργασίας και τα στρατηγικά του συμφέροντα τα οποία λεηλάτησαν και υπέταξαν στο κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια οι «προοδευτικές δυνάμεις» που αποτέλεσαν ενεργητικό βραχίονα της «εθνικής μνημονίων» και του κεφαλαίου.
Καλές γιορτές !”