Μετάβαση στο περιεχόμενο

2024-02-14 Η ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ αποχαιρετά τον σύντροφο Κώστα Μπότση

2024_2_14 Η Ανυπόταχτη Καισαριανή αποχαιρετά το σύντροφο Κώστα Μπότση
Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε το σύντροφο, τον φίλο, το μέλος μας, Κώστα Μπότση. Ο Κώστας μάς άφησε ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση την Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024, δίνοντας μια σύντομη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Ευχόμασταν να μας κάνει όλους/όλες να χαμογελάσουμε ξανά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Με τον Κώστα συνταξιδέψαμε στη διαδρομή για μια άλλη, καλύτερη κοινωνία, για μια άλλη πόλη, για μια αξιοβίωτη ζωή.
Προσπαθήσαμε να αναμείξουμε τις πολιτικές μας εμπειρίες και να εκφράσουμε το κοινωνικά αναγκαίο με συλλογικό, κινηματικό τρόπο, εμπλέκοντας απλούς καθημερινούς λαϊκούς ανθρώπους στην προσπάθειά μας.
Να φτιάξουμε ξανά το όραμα, να επαναθεμελιώσουμε την κομμουνιστική προοπτική.
Ο Κώστας ανήκε σε αυτό το λαϊκό δυναμικό, σε αυτές τις κρυφές λαϊκές εφεδρείες που πάντα συγκινούν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο λαϊκό κίνημα, με τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις τους.
Από τα εφηβικά του χρόνια «προσβλήθηκε» από το μικρόβιο της κομμουνιστικής αριστεράς και έδωσε τον δικό του αγώνα οργανωμένα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και αργότερα ως ανένταχτος μέσα από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ανυπόταχτης Καισαριανής.
Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην διαμόρφωση του Στεκιού της Ανυπόταχτης Καισαριανής, καθώς μαζί με την κόρη του Τίνα ήταν οι δημιουργοί και οι εκτελεστές του τεχνικού και αισθητικού αποτελέσματος.
Στήριξε την προσπάθεια που κάναμε να υπάρξει αντικαπιταλιστική αριστερά σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο συμβάλλοντας με τον ιδιαίτερο δικό του, υπερβατικό τρόπο, πάντα με χαμόγελο, με δόσεις αισιοδοξίας και πεσιμισμού.
Μοιράστηκε τις αγωνίες του για την καθημερινή επιβίωση και αποτέλεσε σε καθημερινή βάση τον κεντρικό πυρήνα της παρέας που συζητούσε και μοιραζόταν σκέψεις και οράματα.
Μοιράστηκε τις σκέψεις του, την «αφέλειά» του για τον κόσμο , την ελπίδα που τόσο τον συνεπήρε στα νεανικά του χρόνια και παρέμεινε με τον δικό του τρόπο ανεξάρτητος, αντισυμβατικός, μοναδικός.
Εμείς αυτόν τον Κώστα ζήσαμε και θα θυμόμαστε!
Μοναδικέ μας σύντροφε Κώστα, καλό σου ταξίδι!
Τα ολόψυχα συλλυπητήριά μας στην γυναίκα του Όλγα και στις κόρες του Τίνα και Ήρα.
(Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στο Νεκροταφείο Καισαριανής την Παρασκευή 16 Φλεβάρη στις 1:30μμ.)