Μετάβαση στο περιεχόμενο

2024-03-28 Κάλεσμα στην κινητοποίηση 30 Μάρτη

2024_3_27 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΜΑΣΤΕ
·ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΡΑ
· ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΝΔ  ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
· ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΖΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ 
ΟΛΕΣ/ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ  30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 12ΜΜ
Σε αντίθεση με το αφήγημα της προηγούμενης αντιλαϊκής αρχής του κου Βοσκόπουλου, υποστηρίζαμε χωρίς ταλαντεύσεις την άποψη ότι ο Δήμος μας είχε  πτωχεύσει με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της «εθνικής μνημονίων» Σύριζα – Πασοκ και των ακροδεξιών τους συμπληρωμάτων.
Η βασική μας θέση ήταν ότι με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, μείωση της χρηματοδότησης κατά 60% σε σχέση με το 2010 και με μηδενικές μόνιμες προσλήψεις η «αυτοδιοίκηση» μετατρέπεται σε αντιλαϊκό τοπικό κράτος και ο Δήμος σε φορομπηχτικό μηχανισμό και σε επιχείρηση με τους δημότες πελάτες.
Κοινή η διαπίστωση ότι χωρίς προσλήψεις και κάλυψη όλων των οργανικών κενών και γενναία αύξηση της κεντρικής κρατικής χρηματοδότησης αργά ή γρήγορα θα είχαμε την κατάρρευση των λειτουργιών των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου.
Αυτό ζούμε τα τελευταία χρόνια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές με πρόσφατη την κατάρρευση του ΕΣΥ ( απογευματινά ιατρεία) και των σιδηροδρόμων που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.
Εμείς προσθέσαμε και την πάλη ενάντια στα προγράμματα ΕΣΠΑ,  είτε αφορούν τα έργα, είτε την εργασία και έχουμε πια την εμπειρία ότι αποτελούν βασικούς  μηχανισμούς εξάρτησης και επιβολής πολιτικών  που επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από τον σκοπό της δημιουργίας τους και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Το βασικό όμως για μας είναι η αδυναμία κάλυψης των λαϊκών αναγκών,η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων ,  η αποσπασματικότητα και η  αδυναμία κατασκευής των έργων που έχει ο Δήμος.
Στο κάλεσμα 4 σελίδων του Δήμου Καισαριανής δεν υπάρχει καμία αναφορά εναντίωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα ΕΣΠΑ σηματοδοτώντας και με αυτή την απουσία την ακόμη μεγαλύτερη υπαγωγή της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση και της υποταγής στο εφικτό,  το ότι επιτέλους έγινε υπεύθυνη δύναμη χωρίς ακρότητες και μαξιμαλισμούς.
Ακόμη χειρότερα όπου υπάρχει αδυναμία από τις υπηρεσίες χρησιμοποιεί τζάμπα εργασία που τη βαφτίζει εθελοντισμό και δημόσια δηλώνει ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει με όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας προαναγγέλλοντας 4μηνα, χρησιμοποιώντας ΚΟΙΝΣΕΠ στο Πολιτιστικό Κέντρο και 8μηνα «κοινωφελή» ΕΣΠΑ των 600 ευρώ(με πληρωμή από τον ΟΑΕΔ) στις υπηρεσίες που έχουν κενά.
Διαφημίζει την ίδρυση με voucher ΚΔΑΠ στο Δήμο μας.
Από τις διεκδικήσεις του Δήμου απουσιάζει ο αγώνας για την επιστροφή της πλατείας Παναγίτσας στην ιδιοκτησία του Δήμου, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την συντηρητική μετατόπιση της ΛΑ.ΣΥ αλλά και την προσπάθεια κάλυψης της αδράνειας της από το 2017 αλλά και αργότερα από το 2021 που έγινε γνωστό το θέμα από την Ανυπόταχτη Καισαριανή.
Απουσιάζει η εναντίωση στην επέκταση της Περιφερειακής Υμηττού η οποία θα οδηγήσει στην καταστροφή μεγάλου μέρους του βουνού μας. Για τον Δήμο το μόνο πρόβλημα είναι οι κυκλοφοριακές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν και όχι η καταστροφή του βουνού για να πηγαίνουν γρήγορα οι πλούσιοι της Ριβιέρας στο αεροδρόμιο. Δείγμα της υποταγή της και αυτή η ελλειμματική αναφορά στα μεγάλα έργα και στην αναπτυξιολαγνεία.
Με τις περισσότερες διεκδικήσεις που θέτει η Δημοτική Αρχή συμφωνούμε και αποτελούν κομμάτι και της δικής μας πρότασης. Το μεγάλο πρόβλημα του πλαισίου διεκδικήσεων είναι ότι δε θέτει τους όρους και τα μέτρα για την ικανοποίησή τους από ΝΔ , Περιφέρεια, ΕΕ.
Μας θυμίζει περισσότερο μια καταγραφή αλλά και μια προσπάθεια η δημοτική αρχή του κου Σταμέλου να εμφανίσει ένα αγωνιστικό προσωπείο για να εφαρμόσει διαμαρτυρόμενη τελικά όσα καταγγέλλει. Γι’ αυτό η διαχείρισή της όπως και κάθε διαχείριση θα είναι αντιλαϊκή και δε θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών της Καισαριανής σε κανένα επίπεδο.
Την ίδια πρακτική ακολουθούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο κίνημα αρνούμενες να συμβάλουν σε ένα μέτωπο που θα οδηγήσει στην ήττα την ΝΔ και επιχειρούν να εξαργυρώσουν την δράση τους στο κίνημα και να υποτάξουν το κίνημα στις εκλογές ( ευρωεκλογές και άλλες) ή στη διαχείρισή τους στους Δήμους.
Το κυριότερο όμως είναι ότι δε κομίζει καμιά λογική σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική, ούτε ανοίγει άλλον δρόμο καθώς αποδέχεται το πλαίσιο και τα όρια της κυρίαρχης πολιτικής των μνημονίων και του κεφαλαίου.
Με λίγα λόγια δεν ανοίγει καμιά εναλλακτική πολιτική στον αντίποδα της κυρίαρχης,  ούτε ενδιαφέρεται να υπάρξει μια εναλλακτική αντικαπιταλιστική εναλλακτική πρόταση σε τοπικό επίπεδο.
Δείγματα των πολιτικών της ορίων είχαμε και στην προηγούμενη θητεία της όπου η διαχειριστική της πρακτική έφερε στη διοίκηση του Δήμου την ακροφιλελεύθερη παράταξη του κου Βοσκόπουλου.
Το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις με μια γραμμή ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ κεφαλαίου, μνημονίων,  με μορφές και μέτωπο αγώνα που θα συγκρούονται  με την καταστολή και τις απαγορεύσεις  και θα επιβάλλουν τα λαϊκά συμφέροντα και διεκδικήσεις στο τοπικό και κεντρικό κράτος.
Με λαϊκή αυτοοργάνωση, για την λαϊκή αυτοδιοίκηση.