Μετάβαση στο περιεχόμενο

2024-06-13 Επιτελικό κράτος μόνο για την καταστολή και τα κέρδη του κεφαλαίου, τοπικό κράτος υπηρέτης των αντιλαϊκών πολιτικών

Ο πρόωρος καύσωνας ανέδειξε για μια ακόμη φορά, τη συνειδητή μέσω των ασκούμενων πολιτικών κατάρρευση και καταστροφή των δημόσιων υποδομών και την έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας από τη μεριά του κράτους για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των φυσικών φαινομένων (που συλλήβδην βαφτίζονται όλα ακραία).

Ανέδειξε την χρόνια, εξαιτίας των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλλειψη πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, αλλά και την αδυναμία της εύρυθμης /απρόσκοπτης λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών σε περίπτωση ανθρωπογενών ή φυσικών φαινομένων και καταστροφών.

Κυβέρνηση της ΝΔ και υπουργείο Παιδείας μετακύλησαν τις ευθύνες για την αντιμετώπιση του καύσωνα στους Δήμους και ό,τι… βγει, δίνοντας οδηγίες για….νερά στα σχολεία και….μεταφορά ανεμιστήρων!

Κανένα πρωτόκολλο, καμία προετοιμασία για τα σχολεία, καμία πρόνοια, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Συνειδητές, πολιτικές πράξεις, οι οποίες παράγουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που πάντα οδηγεί σε απαγορεύσεις και καταστολή (χαρακτηριστική η πανδημία) ή αναστολή λειτουργίας.

Φυσικά, απ΄ όλα αυτά τα μέτρα αναστολής, εξαιρείται η “ιερή αγελάδα” των πανελλαδικών, απολυτήριων και προαγωγικών εξετάσεων, καταδικάζοντας χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες να δίνουν εξετάσεις σε συνθήκες καύσωνα σε σχολεία χωρίς κλιματισμό και υποδομές.

Ο καύσωνας βέβαια ανέδειξε και τις τεράστιες ευθύνες του Δήμου Καισαριανής που δεν φρόντισε να υπάρχουν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία της πόλης, διαχρονικά χωρίς εξαιρέσεις.

 

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημέρα των ευρωεκλογών να έκανε αναφορά στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε στους παρωχημένους τεχνολογικά διαδραστικούς πίνακες που τοποθετήθηκαν μόνο στην Ε και Στ τάξη σε σχολεία της χώρας, χωρίς βέβαια να μιλήσει για τα σχολεία που καταρρέουν, είναι παλιά και έχουν χρόνια να συντηρηθούν.

Άθελά του έκανε περιγραφή των αποτελεσμάτων που παράγουν οι πολιτικές ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ένωσης: τεχνολογικές καινοτομίες και μέσα πάνω σε υποδομές κουφάρια που καταρρέουν, εργασιακές σχέσεις στην ψηφιακή εποχή που αντιστοιχούν σε μεσαίωνα, μπίζνες και δουλειές που γεμίζουν τις τσέπες μιας χούφτας καπιταλιστών και πολυεθνικών, ιδιωτικοποίηση παιδείας, υγείας, πρόνοιας που παρέχονται όλο και πιο υποβαθμισμένες.

Μας μιλάνε για κλιματική αλλαγή. Εμείς λέμε ότι αυτό που ζούμε είναι αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής κρίσης εξαιτίας της λεηλασίας της γης, της φύσης και των φυσικών πόρων από τον καπιταλισμό και το κεφάλαιο. Μας μιλάνε για ακραία φαινόμενα που τάχα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Εμείς τους επιστρέφουμε τα λόγια τους και τους λέμε: Ακραία χρηματοδότηση των υποδομών πρόληψης, των προσλήψεων, των μέσων προστασίας των υποδομών.

Και τώρα να υπήρχαν τα χρήματα και τα μέσα να εξοπλιστούν με κλιματιστικά τα σχολεία της πόλης μας, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές υποδομές. Σε απλά ελληνικά φροντίζουμε από πριν για να έχουμε.

Η λύση του κλεισίματος δεν βελτιώνει τις συνθήκες που επικρατούν χειμώνα καλοκαίρι στα σχολεία της πόλης μας. Τα σχολεία της Καισαριανής χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα για να λειτουργούν! Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή!

  • Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου στα σχολεία
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να καλυφθούν τα διαρκή αιτήματα του γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος!
  • Κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας (υποδομές, εξοπλισμός, προσωπικό) για να αντιμετωπιστεί κάθε καιρική συνθήκη όλων των σχολείων και των νηπιαγωγείων.
  • Νέα κτήρια σχολείων με όλες τις αναγκαίες και κατάλληλες υποδομές, χρηματοδότηση και προσωπικό για τα σχολεία της πόλης μας !